"Als ik in de opdrachten die ik krijg humor mag verwerken, dan heb ik de meest creative idee├źn."

Opdracht voor Redbull

Tijdens mijn stage bij Quince heb ik voor verschillende grote merken gewerkt. Voor Samsung, Ziggo en dus ook Red Bull. De opdracht voor Red Bull in samenwerking voor de formule 1 ging als volgt: Op de nieuwe Samsung S9 kan er een gepersonaliseerde cover komen waar door het theme op de telefoon veranderd naar in dit geval de huisstijl van Red Bull. Hierbij krijgt de gebruiker toegang tot leuke extra's waaronder ook een app met leuke feitjes en nieuws over de formule 1. Aan mij was de opdracht om iconen te maken waardoor het verhaal van autocoureur Pastor Maldonado versterkt zou worden.

Adobe XD 90%
Adobe Illustrator 85%

Fun fact: Pastor Maldonado is de grooste brokkenpiloot van heel de Formule 1. Als hij aggresief wordt (en dit gebeurd vaak) dan gaat hij express mensen aan rijden en/of zijn race wagen totallos rijden.

De iconen werden geplaatst in een hele lange inphografic die in de app te zien is. Ook werden de iconen gebruikt voor geanimeerde inphografic's waarvan wekelijks nieuwe komen op de app. Helaas kan ik niet meer laten zien dan de iconen hier onder, dit komt omdat deze content exclusief is voor de covercasegebruikers. Verder vond ik het ontzettend leuk om voor een groot bedrijf zoals Red Bull te werken. Ook omdat de iconen niet serieus moesten maar met een grote knipoog.

Werk

...